Поводом 16. октобра Дана здраве хране, у нашој установи реализована је „Недеља здраве хране“ од 16 –20. 10. 2023. године.

Здравствено-промотивне активности током Недеље здраве хране имају за циљ да се све животне навике којима се чува и унапређује здравље усвајају у што ранијем узрасту.

На првом месту, ту спада правилан одабир намирница, њихово умерено и избалансирано конзумирање, као и принципи адекватне припреме хране. Оно што је додатно важно, чак и за најмлађе, јесте да им се приближи шира слика која стоји иза правилне исхране. То подразумева рано учење о одговорном односу, не само према сопственом здрављу, већ и према читавој планети и свим њеним ограниченим ресурсима, уз развијање колективне свести и осећаја солидарности према свим људима са којима делимо животни простор.

Група деце у години пред полазак у школу у току Недеље здраве хране и у оквиру свог пројекта „Малим корацима кроз Србију“ посетила је породичну фирму Интеркомерц у Рачи, чија је основна делатност трговина и производња прехрамбене робе и робе широке потрошње.
Деца су имала прилику да погледају процес производње производа са потписом Благо Шумадије.

Дана 20. 10. 2023. године установу посетиле су стоматолог Ивана и зубни техничар Сања и приказале су анимирани филм „Осмехни се здраво“ и са децом разговарале о значају здраве хране на одржавање здравља зуба и уста.