ПУ ,,Наша радост“ почетком марта месеца направила је прве кораке ка важној промени, која се односи на велику програмску реформу предшколког васпитања и образовања у Републици Србији, која је започела на нивоу државе 2019. године. Стратегија реформе, која подразумева поступно увођење нових Основа програма предшколског васпитања и образовања, ”Године узлета” у предшколске установе, предвиђа да се са процесом имплементације овог програма у ПУ ,,Наша радост“ , започне од радне 2022/23. године.
Процес увођења овог Програма подразумева читав низ корака, први од корака јесу обуке васпитног особља, које су организоване од стране Министарства просвете. Први део обука је већ реализован у матичној ПУ „Наша радост“, док други део обуке очекујемо већ наредног викенда.

Симболично назване „Године узлета”, препознају значај предшколског доба у развијању способности за целоживотно учење, као што су самопоуздање, отвореност, радозналост, истрајност, отпорност и креативност.

„Године узлета“ промовишу програме који настају кроз заједничко учествовање, у простору који је инспиративан и провокативан за дете и где оно може слободно да истражује, да се игра, да промишља, да сарађује са другима, испробава и упознаје свет око себе.

За ближе разумевање, за сада новог појма, а надамо се ускоро врло блиском и применљивом појму, можете погледати и прочитати кратак Водич за родитеље:

v=fzpWMKLwuM0&ab_channel=UNICEFSrbija